Собственици на дискотеката в село Труд, срещу която имаше оплакване от граждани за прекомерен шум и възможни нередности, защитиха бизнеса си. Те заявиха, че питейното заведение е легално и притежава всички необходими разрешителни. Мирослав Бахчевански и Добромир Георгиев предоставиха до редакцията на TrafficNews документация, която удостоверява, че фирмата „МД-22“ ООД, на която е регистрирана дискотеката, е подписала договор за наем с местната администрация. Мястото е спечелено при участие в публичен търг с явно наддаване, обявен от Община Марица, с начална цена от 630 лв. месечен наем. 

Наемната цена, за която фирмата "ДМ-22"ООД е спечелила търга, е близо 900лв. на месец, заяви Георгиев. 

Жители скочиха срещу нова дискотека в пловдивско село, според кмета всичко е точноНощното заведение се намира на метри от жилищни сгради и кметството

Дружеството, чийто управител е съпругата на Добромир - Цветелина Георгиева, притежава категоризация за обекта и разрешително за удължено работно време. Видно от предоставените до нас документи – преди откриване на дискотеката е било извършвано замерване на проникващ шум от Орган за контрол „Лазур“ към „ЕФ-КОНТРОЛ“ ЕООД. То е осъществено през април в няколко съседни жилищни сгради, като е бил разделен на три етапа – ден, вечер и нощ. Той е одобрен от РЗИ-Пловдив.

Преди да открият дискотеката, са я модернизирали и направили шумоизолация. В момента предвиждат още мерки за подобряване на изолацията, допълни собствениците.

При замерване от терасата на комшия бе установен шум от 35 децибела при норма 60. В дома на човека, подал сигнала до медията ви, не влизахме с уред, но причината е, че не пожела да ни допусне. Младежкият дом е от десетилетия там. В годините винаги първия етаж е работела дискотека. В непосредствена близост живее бившият кмет на селото, там и РУ-Труд. Ако имаше нередности, щяха да са го затворили“, казва Бахчевански.

Съдружниците казват, че мнозинството от населението на селото ги подкрепят и желаят там да има нощно заведение. По думите им, преди да отворят клуба, са правени срещи с всички, които живеят в близост. Само едно семейство, притежател на имот в съседство, имало претенция към бизнеса им, казва Бахчевански, който подозира зад негативните им настроения – „зложелателство“.

На въпрос на какво би се основавало то, собственикът на дискотеката отговори: „Отидохме при тях да се разберем още преди да отворим дискотеката и ги попитахме имат ли нещо против. Те казаха, че се притесняват да няма боища, обири в дома им. Успокоихме ги, че имаме договори с охранителна фирма, видеонаблюдение и не толерираме подобно нещо да се случва. Думите на мъжа бяха: „Ако нещо ме ядосате, аз мога да ви затворя“. Притежаваме всички документи, всичко е законно, а той иска да вземе хляба на детето ми. Още тогава апелирах, че ако имат проблем, да дойдат при нас, за да постигнем съгласие“, казва Бахчевански по повод оплакванията на гражданин. По думите му до момента те не са били търсени от въпросното семейство.

Собствениците на нощния клуб категорично отрекоха подозренията, че на деца се продава алкохол: „Ние сме стриктни в това да допускаме непълнолетни единствено с придружител – родител, брат или сестра. На непълнолетни не се продава алкохол. Ние не можем да носим отговорност, ако някой от придружителите закупи алкохол и му позволи да пие“.

Те не отрекоха, че в заведението се тютюнопуши, но заявиха, че няма как да се проследи какво правят клиентите им. „Ние не сервираме пепелници, това е тяхна отговорност. На детската дискотека не се пуши“, отговори Бахчевански. 

Ден след публикуване на материала на TrafficNews от РУ-Труд са се самосезирали и са посетили клуба за проверка. По време на инспекцията, осъществена в събота (18 май), не са констатирани нарушения, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив.

До момента няма постъпили сигнали за нередности. В Районното управление на селото е създадена организация за проследяване дейността на нощното заведение и при нарушения ще бъдат предприети мерки, допълниха оттам.