Дърво е паднало по средата на пътя, свързващ селата Брестовица и Първенец. За това сигнализира в социалните мрежи брестовичанка, на която се наложило да пътува между двете села тази сутрин. След снощните обилни дъждове край Пловдив, междуселският път все още е наводнен. От снимката е видно, че на автомобилите, които се движат преминават по него, се налага да преминават през огромни локви. 

Припомняме, че поройни дъждове, гръмотевици и градушки обхванаха много райони на страната снощи. По-интензивните валежи се разразиха в следобедните часове на съботния ден. Градушка, с видим размер на орех, падна около Велинград, град удари и смолянско. Сигнали за краткотрайни, но интензивни валежи с градушка се появиха в социалните мрежи още от районите на Трънско и Гоцеделчевско.

Градушка почти колкото юмрук е паднала в района на Мадан. Снимки във Facebook показват размера на ледените късове от село Галище. Мощна буря връхлетя и Девин по обяд. Над града се изсипа и градушка колкото лешник. За минути част от дворовете на местните побеляха от ледени късове.

Гръмотевици, градушки и поройни дъждове удариха различни части от странатаГрадушка почти колкото юмрук е паднала в района на Мадан, улиците в Златоград са побелели сякаш има натрупал 15-20 см. сняг