Росица Пепелянкова от Карлово се нуждае от помощта ни, за да може да води пълноценен живот.

Преди две години на жената е направена операция на дясното ухо за отстраняване на холестеатом, но при интервенцията е засегнат лицевият нерв и това води до неприятни последици.

Окото на Росица вече не се затваря до край и сълзи постоянно, няма и почти никакви движения на дясната половина на лицето.

„По препоръка на лекари, започнах рехабилитация и медикаментозно лечение, но за мое най-голямо съжаление това не даде резултат. Преминах през различни скъпоструващи процедури, но без особен резултат. Заради състоянието ми се наложи да напусна и работа, което ми се отрази доста тежко, защото вече не се чувствах пълноценен човек... Независимо от трудностите, аз обаче не се отказах и продължих да търся решение”, споделя жената.

След множество консултации и прегледи, установява, че единственият шанс да се възстанови напълно е операция в Турция, тъй като тук не се правят такива.

Веднага се свързва с болница в Турция за повече информация и насоки относно лечението. Необходим е преглед на място, на база, на който ще се установи какъв вариант ще се приложи и каква ще бъде точната сума за операцията.

Самата интервенция се състои в следното – на клепача се слага златна пластина, която е изработена индивидуално за пациента, за да се затваря окото, а на лицето се прави трансфер на мускул и мастна тъкан.

Предвид спецификата на случая, специалистите в Турция дават само ориентировъчна сума за операцията – 12 000 евро.

Освен самата операция, ще бъде необходимо Росица да покрие и всички други разходи – за първоначален преглед, множество изследвания, престой в хотел за няколко дни, осигуряване на преводач, както и съпътстващите разходи за придружител.

„Мили хора, всичко това е напълно непосилно за мен и затова се налага да се обърна към добри хора, които да ми помогнат в тази тежка ситуация! Моля ви от все сърце – помогнете ми, за да мога отново да бъда един пълноценен и щастлив човек, това е едничката ми и най-свята мечта!”, казва жената.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства:

BIC: IABGBGSF

IBAN:BG80IABG70951000453101

Asset bank

Росица Димитрова Пепелянкова