Продължава ремонтът на сградата на филиал „Детелина“ към Детска градина „Гина Кунчева“. Дейностите, стартирали с влизане в сила на строителното разрешение на 1 юни, включват ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата. Тя пострада от наводнението на 2 септември 2022 година, а за нейния ремонт бе избрана фирма-изпълнител след задължителните процедури по Закона за обществените поръчки. Това съобщиха от община Карлово.

На първия етаж са изградени разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата с цел отделяне на част от входното фоайе и ограничаване свободния достъп към неизползваемите части на етажа.
На втория етаж са обособени четири нови помещения: складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали.

Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, вече са с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени са санирани. Подовите настилки се обновяват в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

По проекта е извършена подмяна на съществуващите дограми с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; нови са вътрешните ВиК и електрическа инсталации. Ще бъде изградено пречиствателно съоръжение в двора на детската градина, ще има и СОТ.

Във всички помещения има нова топлоизолация – за подобряване на енергийната ефективност. В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца – до 1 септември 2023 г., ще бъде възстановено дворното място, ще има нова детска площадка и ограда.

Заявления за приемане на деца във филиал „Детелина“ се подават в ДГ „Гина Кунчева“ в Карлово до 31 август 2023 година включително.