10 пожара са се разразили в област Пазарджик през уикенда. В събота вечерта огнеборци от Септември и Белово са се отзовали на сигнали за горящ лек автомобил и стопанска постройка, собственост на двама жители на септемврийското село Карабунар. Били изпратени два противопожарни автомобила. Въпреки тяхната намеса стихията изпепелила напълно леката кола, а при другия случай били нанесени сериозни щети по стопанската постройка състояща се от няколко фургона, бали със слама, зърно, пръскачка. Точният размер нанесени от пожарите щети е в процес на изясняване.

Пожар е възникнал и в лесичовското село Церово. По първоначални данни огънят тръгнал от постройка обособена като барбекю. Към мястото били насочени два противопожарни автомобила. Няколко часа по-късно пожарът е потушен напълно, нанесени са щети по барбекюто, покривната конструкция и вътрешното обзавеждане на къщата до него.

В събота вечерта пожарникари от Пазарджик са гасили и възникнал пожар в апартамент в града. Произшествието било ликвидирано напълно половин час по-късно, но са нанесени щети в едно от помещенията. Според огнеборците причината за този пожар е в късо съединение.