В присъствието на много жители на село Браниполе кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов официално откри нова детска площадка. Лентата на новото място за игра на най-малките жители на Браниполе прерязаха кметът Павел Михайлов и кметът на селото Даниела Стоилова.

Събитието уважиха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общинските съветници Кера Тошева, Ренгинар Мустафова, Николай Гачев и Боряна Бръзкова, както и служители на кметство Браниполе.

„Детското съоръжение е шестото, което се изгради със средства по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“, след Ягодово, Крумово, Брестник, Кадиево и Оризари. Пожелавам да има много шум и веселба на площадката, да ни радват детски смях и глъч. Това го правим с любов към децата и с уважение към техните родители, баби и дядовци“, приветства кметът Павел Михайлов.

Новото детско съоръжение вече доставя огромна радост на децата и спокойствие за техните родители, тъй като площадката отговаря изцяло на изискванията за безопасност. Детският кът е комбиниран за деца от 0 до 12 години. Оборудван е с разнообразни съоръжения, които включват катерушка, люлка и пързалка, както и игра „морски шах”. Площадката е изцяло обезопасена с мека гумирана настилка, за да могат малчуганите да играя на воля.

Детската площадка се намира в парка на селото, сред зелена среда, под сянката на масивни дървета и нова алейна мрежа.