1 498 941 лева ще получат пострадалите в наводнените през лятото карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. Това решиха общинските съветници в Карлово. От дарителската кампания се превеждат 1 210 941 лева, а от 288 000 лв. - от DMS-и.

Според предварително изготвените критерии 9 собственици на напълно разрушени и подлежащи на разрушаване жилища без възможност за укрепване в трите села ще получат по 16 654 лева, пише 24 часа. На 15 домакинства с негодни за обитаване жилища, но подлежащи на ремонт ще бъдат преведени по 7994 лева. 188 семейства с наводнен етаж и с унищожена покъщнина взимат по 5660 лв., а  други 50 с наводнен етаж с леки щети - по 3297 лева.

За семействата с нарушени дворни площи, стопански постройки и разрушени огради средствата ще бъдат дадени от останалите 223 000 лева от DMS кампанията, които още не са предоставени.

Даренията ще бъдат преведени по посочени от хората банкови сметки, след като решението на ОбС получи одобрението на областния управител на Пловдив.

„Ясно е, че събраните до момента финансови средства за подпомагане не са достатъчни и дарителската кампания трябва да продължи. Общината поема разходите за трасиране на уличните и имотните граници, а в предстоящите почивни дни започва разпределянето на строителни материали заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той добави, че в момента комисии, назначени с негова заповед предоставят всички дарени вещи, които се съхраняват от кметствата в Каравелово, Богдан и Слатина на пострадалите от наводнението.