Новият кмет на Община Стамболийски Петър Неделев е прекратил обществената поръчка за реконструкция на два основния пътя за близо 3 млн. лева. 

Процедурата за ремонтите е била пусната на 24 октомври от временно изпълняващата длъжността кмет Теодора Денева.

В обхвата на обществената поръчка се включват строителни дейности по рехабилитация и реконструкция на участък от общински път Исперихово – Йоаким Груево /Ново село –Куртово Конаре с дължина от 2140 метра. Вторият подобект е 200-метровта отсечка от пътя Стамболийски – Три Водици.

Съществуващата настилка и на двата пътя е в лошо състояние, асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадания на настилката и дълбоки коловози. Средствата з ремонта на двата участъка е по оперативната програма „Развитие на селските райони”.

Ден преди ида отворят ценовите оферти – над 14 ноември, новият кмет на Стамболийски е прекратил поръчката. Мотивите са, че има съществен порок на обявените условия. Според документацията двата подобекта са с едно инвестиционно намерение, за което е изработен един инвестиционен проект и е издадено едно разрешение за строеж. Поради и това не могат да се разделят на две обособени позиции.

В становището от Неделев обаче е сложено, че двата обекта има изработени два инвестиционни проекта и са издадени две отделни разрешения за строеж.  Прекратяването подлежи на обжалване в КЗК. Ако такова няма то се очаква да бъде пусната нова обществена поръчка.