Багери копаят в района на пречиствателната станция на Асеновград. Това сигнализират читатели на TrafficNews.bg, според които става дума за незаконен добив на инертни материали. Те се натъкнали на машините тази сутрин и веднага подали сигнал до телефон 112. На място пристигнали инспектори от Басейнова дирекция и Министерството на енергетиката, които в момента извършват проверка. 

Според информацията, багерите са собственост на фирма "Запрянови- 03". Наш репортер се свърза със собственика на дружеството Вакрил Запрянов, който категорично отрече да се касае за каквато и да е била незаконна дейност. 

"Багерите са там, за да рекултивират личната ми нива, която бе превърната в бунище", заяви той. По думите му теренът бил затрупан с отпадъци, поради което се наложило те да бъдат извозени и да бъде положена нова пръст. Имотът бил негова собственост от 15 години и бил засят с орехи, но недобросъвестни хора редовно изсипвали отпадъци в целия район, обясни още той. И определи сигнала като нелоялна конкуренция.

От Басейнова дирекция потвърдиха, че в момента се извършва проверка на място. 

Очаквайте подробности!