На Илинден кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и кметът на с. Костиево Георги Калоферов прерязаха лентата на мултифункционална спортна площадка с изкуствена трева в центъра на селото.
След като отец Георги отслужи литургия, Иванов поздрави присъстващите.

„Днес е двоен празник за село Костиево. На този ден отбелязваме великия християнски празник Илинден и откриваме това спортно бижу“. С тези думи той се обърна към десетките жители и гости на селото. И припомни, че седем населени места вече разполагат с подобни игрища, а в детските градини на три други села има подобни съоръжения, но с по-малък мащаб.

Кметът на Общината изтъкна колко е важна ролята на спорта за подрастващите.

„Радвам се, че от днес младите хора в селото ще имат възможност да спортуват. Като бивш спортист знам, че физическата активност носи не само радост и здраве, но и дисциплинира и изгражда сила и висок дух“, отбеляза Димитър Иванов.

Той добави, че предстои да се финализира облагородяването на зоната около площадката и анонсира нов проект, чието завършване ще улесни придвижването до с. Костиево.

„Продължаваме да създаваме условия за спорт, да развиваме и надграждаме постигнатото за бъдещите поколения. Следващият приоритетен проект, който Община „Марица“ е подала за финансиране към Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, е рехабилитацията на пътната отсечка от 9-ти километър до с. Костиево. Това е първи етап, следващият включва ремонт на пътя от с. Костиево до с. Бенковски. Надявам се с Божията помощ, с подкрепата на държавата и на правителството, да се реализира и тази значима за с. Костиево инвестиция“, посочи кметът на Община „Марица“.

Той честити имения ден на всички, които празнуват и им пожела здраве и късмет.

„Честит празник! Бъдете благословени! Нека Бог да пази жителите на с. Костиево, на Община „Марица“ и нашите деца“, завърши Димитър Иванов.

Спортната площадка се намира до кметството в с. Костиево и е със стандартни размери – 40 на 20 квадратни метра. Тя е оборудвана с комбинирано съоръжение - минифутболна врата и баскетболен кош и е обезопасена с 6-метрова ограда с мрежа. Монтирано е изкуствено осветление, което ще позволи да се ползва и вечерта. Игрището ще е със свободен достъп, а до него има паркинг за удобство на посетителите. Средствата за изграждането са изцяло от общинския бюджет.

Веднага след официалната церемония, децата на Костиево, нетърпеливи да пробват новата придобивка, подхванаха първия си мач. На събитието присъстваха представители на администрацията, кметове на населени места и общински съветници.