Сериозни проверки от полицията бяха извръшени снощи в дискотеките в Пловдивска област. В Асеновград, Хисаря и Първомай бяха извършени проверки на нощните клубове. 

В Първомай са установени 87 човека в дискотеката, а нейният капацитет е за 70 души. Написан е акт за надвишаване капацитета на нощния клуб с 52 души. В момента в нощните заведения се допускат 50% от капацитета.

Основните актове са за пускане в клуба на непълнолетни, за удължено работно време, пушене, използване на райски газ и липса на дезинфектанти.

В единия от фолк клубовете в Асеновград са издадени два акта за закона за личните документи и един от РЗИ. В клуба са установени 35 посетители. В другата асеновградска дискотека са установени 39 посетители. Наложени са обощо 11 акта - два за закона за личните документи, 4 от РЗИ за пушене на цигари и пет предписания от Българската агенция за безопасност на храните. 

В дискотеката в Първомай е установено, че е надвишен капацицета на заведението и не е спазан капацитета от 50%. Установени са 87 човека в заведението при капацитет от 70 и допускане на 35. Актове са наложени за управителя на заведението за липса на удължено работно време, седем акта за пушене на цигари включително и на управителя, два акта за допускане на непълнолетни, акт за лице продаващо райски газ и акт за липса на дезинфектант.

В Хисаря са установени 40 човека в нощния клуб. Издадени са седем акта. Един за за закона за личните документи, четири за пушене на цигари и два за лица, които трябва да представят здравни книжки.