Проблем с липсата на дърва за огрев притеснява жителите на наводнените карлвски села. Освен това, както съобщихме в районите често има и ВиК аварии.

Положените в земята пластмасови тръби все още не могат да осигурят нормалното водоснабдяване на наводнените домове. Освен без вода, хората нямат и дърва за отопление през зимата, а цените им постоянно се покачват.

В село Богдан първите три жилищни фургона вече бяха доставени. Според кмета Христо Иванов от утре започва доставянето и на другите. "От следващите дни ще бъдат оборудвана обща зона, на която да се позиционират още 12. Има данни за хора, които минават и описват щетите, но са от фондации. Те ще правят опит да помагат допълнително", посочи Иванов пред Нова телевизия. 

Самотна майка започва живот на фургон в Богдан ВИДЕО

По думите му фургоните са оборудвани с печка, бойлер, тоалетна и две легла, които ще бъдат с матраци и дюшеци. "17 души ще бъдат настанени в тях. 10 се отказаха. Къщата на семейството с два фургона е непригодна за живеене и е обявена за събаряне. Общо шест са обявени за непригодни", заяви още той. 

Според зам.-кмета на Карлово Данка Люртова през миналата седмица водопроводът е започнал да се възстановява. "Прекарали сме 800 м тръба, но ще прекараме поне още около 2 км. Надяваме се до края на месеца да се справим. Във фургоните ток се прекарва в рамките на часове след настаняване, а с вода се захранва към общия водопровод. Цялата дървесина, която е във и пред дворовете, жителите могат да си приберат", категорична е тя.