Първите фургони пристигнаха в най-тежко пострадалото от наводненията в Карловско села – село Богдан. Там ще се намират общо 20 временни жилища. В населеното място започна и изграждането на нов водопровод.

Недка Димова е работник във ВМЗ-Сопот. Вече два месеца тя и децата й живеят при приятели, защото домът им е негоден за обитаване. Първите два фургона бяха разположени в нейния двор. Още за новия начин на живот на жената и децата й – вижте във видеото на TrafficNews.bg:
 

 
Жената е притеснена, че зимата идва и няма да може да плаща високите сметки за ток. Средства за ремонт на къщата им също няма.
 
„Ако стане така, че не мога да си плащам тока във фургона, защото е по-скъп, ще трябва да отида да живея отново при приятели. Ние чакаме вече втори месец някакъв отговор да ни дадат,какво да правим с нашата къща. Дали да я съборим или да си я ремонтираме. От никъде никаква светлина няма“, казва още Недка Димова.
 
До момента тя и пострадалите й съселяни са получили единствено еднократната помощ от държавата в размер на 375 лева. До дни се очаква да бъдат разположени и останалите 17 временни жилища в селото. В Богдан се изгражда и водопровод.
 
„До момента сме положили 700 метра водпровод на улиците, които са в северната част на селото. По наши изчисления и огледа, който сме направили, по улиците, където са изнесени аварийните участъци, предполагаме, че ще трябва да прекараме още 2 км водопровод.“, съобщи зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.
 
Очакванията са нормалното водоснабдяване в Богдан да бъде възстановено до края на месец октомври.