Кметицата на Крумово Румяна Самоковарева взе кардинални мерки след материал на TrafficNews по повод временното депониране на отпадъци от селото. Тя публикува пост в профила си във Фейсбук, в който се обръща към съгражданите си, за да им съобщи, че спира събирането на разпилените боклуци около контейнерите.

Припомняме, че проблем за гражданите са, едно на ръка, препълнените кофи за боклук, второ, отърваването от всичко, което вече не се побира в тях с изхвърлянето му на старото сметище на Крумово.

В публикацията си тя посочва, че има група местни, които редовно недоволстват от начина на управление. Самоковарева съзря в подадените сигнали, че градът се замърсява от неправилна организация на сметоизвозването, политическа атака от хора, които имат интерес към властта.

Затова Самоковарева взела решение със своя заповед да преустанови уборките около пълните контейнери до 2 септември с думите:

„Това е необходимо, за да може да си направим равносметка и защото по-мъдрите са казали: „трудно е да оцениш нещо, което си прел за даденост“ и „някои не са постигнали нищо, но са готови на всичко“.

Тя допълни, че „безделниците, обикалящи да снимат замърсяванията причинени от други недобросъвестни жители“ обиждат не нея, а служителите на „Чистота“ заети с правенето на уборки.

Припомняме, че преди близо два месеца местни отново подадоха сигнал до медията ни във връзка с лошото състояние на контейнерите за смесени битови отпадъци. Само ден след това и отново отправена критика от Кметство Крумово и фирмата КМД смениха кофите.

Жители на пловдивско село: Изгнили контейнери разнасят смрад, може да се обърнат и върху насМногократно кметството е информирано, въпреки това резултатът не е налице

След материал на TrafficNews: Подмениха амортизираните контейнери в КрумовоРегистрираните жители не отговаря на реално живеещите в селата, но управите не желаят да преработят договорите си за сметопочистване