Новият кмет на община Стамболийски Петър Неделев съобщи, че само за седмица преди встъпването му в длъжност са напуснали 56 общински служители, предаде БНР.

Според градоначалника „Община Стамболийски е била умишлена жертва на режисиран саботаж. Негов изпълнител е лицето, временно изпълняващ кметските правомощия за периода на предизборна кампания“, пише Неделев в социалните мрежи.

Кметът обясни, че в седмицата между първи и втори тур 18 служители от общинското БКС са подали документи за напускане, а останалите 38 са в общинската администрация. Всички те са напуснали, като са се възползвали от условия в Кодекса на труда и са получили веднага по 6 брутни заплати.

„С тези абсолютно неоправдани действия общинската хазна за броени дни е ощетена с над 3,2 милиона лева. Извън финансовата щета, която буквално занулява касата на общината ни, тези силови и масови напускания парализират работата на цели ресори в общината“, коментира новият кмет на Стамболийски.

Петър Неделев обвинява за „саботажа“ бившия вече кмет Георги Мараджиев, и декларира, че няма да допусне блокиране на дейности в общината. Започва и проверка.