Скъпи Дядо Коледа (кмете) аз имам две желания: да се върнат коледните базари в центъра, където можеш да си вземеш печена луканка или суджук с чаша червено вино, което го има в цяла Европа, и другото ми желание е да се възстанови пазарът за автомобили, дори на друго място!

Това "писмо" получи във Facebook новият пазарджишки кмет, видя GlasNews.bg. Дори и да не е подозирал, че хората гледат на него като на Дядо Коледа, време е да го разбере. Пък и това си е чист комплимент - на Дядо Коледа пишат само тези, които вярват, че той ще им изпълни желанията, нали?

Постът на Красимир Нанов "разрови" чувала с желания на пазарджиклии и замалко да прекалят с желанията си. Едно обаче - това за коледния базар, си остава неизменно - него го искат всички!

"Заради исканията ти за битака и коледно-новогодишните къщички тип базар много хора ще те уважават, защото и те го искат също това!", възхити се мъж.

"Достатъчно фирми производители имаме в областа. Да ги покани и им посочи мястото, те сами ще направят базара, за да представят продукцията си. Вече си го представям пред спортната зала", размечта се друг.

"Коледен базар, коледни къщички! Чудесно е да ги има!", въодушевена е тяхна съгражданка.

"Като нямаме кадърни управници, така е. Ще ходим в Пловдив на коледен базар на моста до пощата и ще пълним тяхната хазна", заключава пазарджиклия, очевидно невярващ в Дядо Коледа.

Кой знае, може би добрият старец наистина се крие някъде в кметството на Пазарджик. Коледа наближава, ще видим...