Заради опасния вятър и бедственото положение, което беше обявено в Карлово, в града беше свикан кризисен щаб. Поддържа се непрекъсната връзка с кметовете на селищата, а общинска комисия обхожда най-пострадалите места.

След проливния дъжд снощи и ураганния вятър, който задуха още през нощта, много дървета са препречили улиците, а контейнерите за смет се движат от вятъра. Хората са предупредени да не излизат от домовете си. До този момент няма подадени сигнали за пострадали, което е истинско чудо. 

Припомняме, че част от покрива на болница МБАЛ "Киро Попов" падна върху линейка, а силният вятър събори покрива на училище „Христо Проданов”. Част от столовата остана само на греди, а децата не можеха да излязат от училището. В момента учебните занятия са прекратени почти навсякъде.

"Добре че пуснаха децата по-рано от училище, иначе можеше да стане страшно", коментира майка на ученик пред TrafficNews.bg. Тя разказа, че има много счупени витрини на магазини, а падналите дървета са толкова много, че буквално задръстват улиците на града.