Граждани се оплакаха от нередовен график на градски транспорт по маршрута Асеновград-кв. „Долни воден“. Късните рейсове от 19:30 до 21:00 на линия № 4 не се изпълняват по разписание вече две години, твърдят местни пред TrafficNews. По техни думи многократно са били сигнализирани както транспортната фирма „Автотранс Чолаков“, собственост на Димитър Чолаков, така и Община Асеновград. Според жалбоподателите обаче до момента няма нито надлежен отговор, нито предприети действия.

В продължение на двe години  почти всяка неделя, както и някой дни през седмицата, последните курсове в  посока център не се изпълняват редовно. В посочения часови период липсва автобус, който да върви по определения маршрут - да идва в кв. "Долни Воден” и обратно към града, макар същото разписание да е съгласувано с Община Асеновград“, коментира асеновградчанинът, според когото липсва какъвто и да било контрол от страна на властта.

Последната ситуация, в която гражданинът отново висял на спирка без да преминава рейс, се случила на 27 март:

„Снощи по посочената линия  в 20:10 ч. от кв. ”Долни Воден” нямаше рейс. Веднага набрах на личния мобилен номер г-н Димитър Чолаков, за да сигнализирам за проблема. Той се опита да ме убеди, че това не е така, тъй като той бил в  Асеновград и бил видял въпросния автобус в посочения час. Декларирам съвсем отговорно, че това не отговаря на фактическата обстановка, за което имам и свидетел“, пояснява читателят на TrafficNews.

Наш репортер се свърза с транспортния шеф Димитър Чолаков. По негови думи сигналът на гражданите не отговаря на истината, тъй като графиците на автобус № 4 се изпълняват редовно.

Един господин постоянно се заяжда и подава сигнали срещу нас. Няма причина в това, всички рейсове са редовни. Каквото разписание е дадено – такова се изпълнява. Няма намалени курсове. Ако е имало неизпълнен курс, то това е станало заради авария или друга непредвидена ситуация“, заяви управителят на „Автотранс Чолаков“. 

От Община Асеновград пък посочиха, че по сигнал на същия гражданин, жалил обслужването от транспортната фирма, са извършени две проверки през изминалите две години.

„Договорът, сключен с "Автотранс Чолаков", е от 2018 г. Автобусите преминават по маршрута на всеки 20 минути, като последният от квартал "Долни Воден" за квартал "Изток" е в 20:50 ч. Регулярни проверки се правят по всички автобусни линии, като последната по споменатата по-горе линия е от миналия месец. По подадените от лицето жалби през 2020 г. са извършени проверки. По настоящата жалба също ще бъде извършена проверка и в случай, че се установи нарушение, ще се предприемат санкции, съгласно договора“, заявиха от Общината.

От пресцентъра на местната управа допълниха, че при първата проверка не са били установени нередности и автобус е дошъл по разписание.

При втората проверка обаче – рейс така и не пристигнал. Като санкция транспортната фирма получила писмо. В отговор от „Автотранс Чолаков“ обяснили, че неизпълнението на курса е вследствие възникнала авария.

Общината предстои да извърши още една проверка по последния сигнал от 27 март. 

Припомняме, че името на транспортния бос бе спрегнато в няколко скандала през последните месеци. След разследване на TrafficNews  бяха извършени проверки от Икономическа полиция, заради което Димитър Чолаков, в качеството на управител на „Автотранс 2000“ бе привикан на разпити.

Шефът на Икономическа полиция: Превозвачите са отчитали по-дълги курсове от реалните, ОКТ не са ги контролиралиДошков и Чолаков са обвинени в документни измами, каза Славчо Алексиев

Тодор Чонов финтира прокуратурата, преназначи обвинените общинари в ОКТСлед Пламен Вълков и главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева е на нова длъжност в общинското звено