Една от най-големите улици в Скутаре „Христо Смирненски“ продължава да стои без асфалт, а до полагането му няма да се стигне скоро. След като не само местни, но и работещи в близките предприятия изразиха негодувание, кметът на селото Стоян Добрев заяви за TrafficNews, че в близките месеци тази процедура е невъзможна.

„Ул. „Христо Смирненски“ много отдавна мислим как да бъде асфалтирана. Тъй като тя е успоредна на жп линиите, които предстои да бъдат ремонтирани по свързването на скоростната линия Пловдив-Скутаре, ще трябва отново да забавим ремонта“, заяви Добрев.

Припомняме, че преди близо седмица с първа копка в Пловдив стартираха строителните дейности по договора за модернизация на жп участъци Пловдив-Скутаре и Пловдив-Крумово, част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”.

Стартира проекта на стойност 132 млн. за модернизация на ЖП транспорта в ПловдивЩе бъдат обновени и жп гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре, както и разделен пост Тракия

За съжаление, няма да може асфалтирането да се поеме от проекта. От НКЖИ коментираха, че трябва да изчакаме. Прогнозно, дейностите по модернизация ще са готови след година, като едва тогава ще се тръгне по посока асфалтиране на успоредната на линиите улица“, допълни кметът на Скутаре.

Той заяви, че тази година ще се обърне внимание на тротоарните настилки и запълване на дупки в Скутаре. Средствата за тях, както и за ул. „Христо Смирненски“ ще се отпускат от общината.

Припомняме, че обществената поръчка за железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, както и четирите гари - Пловдив Разпределителна, Тракия, Скутаре и Крумово бе пусната на инженеринг и включва модернизацията на железния релсов път, съоръжения - подлези, надлези и пасарелки, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации по горепосочените железопътни участъци и зони.

Освен всички подобрения и ремонти, ще бъдат изградени и шумозащитни съоръжения в урбанизираните територии и предпазни огради по цялото протежение на жп линията.

Модернизацията ще се извърши от обединение „Геострой Лантания”, в което водещ партньор е „Геострой“. Стойността на договора по проекта е 132 520 700 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение – до 35 месеца.