Екип от карловската болница „Д-р Киро Попов” ще имунизира срещу COVID-19 учителите в Сопот. Това съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Решението идва след възникнало напрежение в града. Учителите от Сопот са алармирали, че местните лекари отказват да поставят ваксини. Затова се налага да отидат в Карлово, където обаче им е определена дата за ваксиниране чак на 23 март.

"Това е след шест седмици. Седмици, в които учениците се връщат в училище, очаква се сериозна трета вълна на заразата, ще се отварят заведения. Не можем да си обясним, какво налага това драстично забавяне и защо по медиите Националният ваксинационен щаб говори за трета, че дори и за четвърта фаза, след като не е осигурена ваксинация на учителите”, оплакаха се учителите в Сопот.

Дани Каназирева обясни, че наистина има проблем с разкриване на кабинет в Сопот. Затова тя се е обърнала към карловската болница.

„Проблемът ще бъде решен. Имам уверението на кмета на Сопот, че ще осигурят медицински лица, които на място да извършат имунизацията. Не става въпрос за липса на ваксини, а за организация”, обясни Каназирева.