Започва проверка на качеството на водата в пловдивското село Брестовица, след като местните жители се вдигнаха на пореден протест заради наличието на манган във водопроводите им. Върховната административна прокуратура възложи проверка за качеството на водата на служебния министър на здравеопазването и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратурата е образувала преписка по информация в медиите за некачествена питейна вода, която тече от чешмите на жителите в селото. Възложената проверка трябва да изясни дали има нарушено водоснабдяване, какво е качеството на водата и да предотврати вредни последици върху здравето на населението.

След приключване на проверката здравното и регионалното министерство трябва да изпратят в кратък срок доклад за предприетите от тях действия и установени нарушения.

Жители на Брестовица заплашиха с блокиране на улици и гражданско неподчинение заради водата имХората поискаха оставката на редица държавни служители и началници