Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Марица ще се предоставят средства в размер до 482 466 лв. с ДДС за изграждане на елементи от общинската пътна инфраструктура: "Южен околовръстен път на с. Радиново, ситуиран в ОУП на община Марица, област Пловдив - Втори етап - 1-ви участък от км 0+000 до км 2+030.73" - първи подетап: от км 1+030 до 1+360 - северно платно.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Изграждане на нова складово-логистична база на „Бултекс 99“ ЕООД - първи етап“ в с. Радиново.

Инвестицията по проекта е в размер на 18.5 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 5 нови работни места.

Изграждането на Южен околовръстен път ще улесни достъпа и функционирането на компаниите в индустриална зона Марица, както и възможността за привличане на нови инвеститори, които да допринесат за устойчивото развитие на общината. С изграждането на Южен околовръстен път на с. Радиново ще се пренасочи тежкотоварният трафик, които в момента преминава през селото. Това ще доведе до по-добра пътна обстановка и намаляване на риска от пътно-транспортни произшествия.