Епидемичната обстановка в Карловско се усложнява. От 1 до 16 март през Ковид отделението в болница "Д-р Киро Попов" са преминали 90 пациенти. На 17 март заетите легла са 44 от общо 47.

През Ковид кабинета в лечебното заведение преминалите от началото на настоящия месец са 165 човека. Тези данни предостави управителят на болницата д-р Христо Пелев на редовното заседание на временната комисия.

Д-р Пелев подчерта, че ситуацията се усложнява и че е наложително въвеждането на още ограничения и стриктно спазване на всички съществуващи противоепидемични мерки.

В Медицински център 1 от началото на имунизационната кампания до момента са ваксинирани над 400 човека. Продължават плановите имунизации и реимунизации, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.

Според общопрактикуващия лекар д-р Стоянка Делевска и д-р Юнаков има случаи, при които пациенти с направена първа ваксина проявяват симптоми на Ковид и дават положителни PCR тестове. В такива ситуации не бива в никакъв случай да се прибягва до самолечение или съобразяване с мнения, разпространени в социалните мрежи, предупреждават медиците. Те допълват, че сред техните пациенти няма случаи на заболели от Ковид след поставяне на втората доза от ваксината.