На тържествена церемония кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Марково откриха улица „Източна“. Реконструкцията на километровата отсечка е най-мащабният проект, който община „Родопи“  реализира през тази година.

Събитието се случи в присъствието на заместник-областния управител на Пловдив Иванка Петкова, председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметовете на община „Родопи“ Емилия Иванова, Борислав Инчев и Неази Таир, общински съветници, кметове на населени места, представители на фирмата-изпълнител,  на бизнеса и много гости.

„Една десетилетна мечта на жителите на Марково се сбъдна. Улица „Източна“ не е обикновен обект. Защото тя е чакана от поколения марковци. Пътят дотук не беше лек, но днес, в деня когато се чества  Игнажден,  тази мечта вече е реалност. Вярвам, че благите новини и добрите дела за всички населени места ще продължат и ние ще работим за това община „Родопи“ да се развива и променя. Надявам се, че по този път ще продължим заедно“, поздрави присъстващите кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и заедно с кмета на село Марково прерязаха лентата на новия обект. Михайлов благодари на общинския съвет, кметство Марково и колегите си от администрацията, работили по реализирането на проекта.

Благодарност за подкрепата отправи и  кметът на Марково Десислава Терзиева.

 „Тази заслуга е на много хора. Благодаря на кмета на общината Павел Михайлов, на председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, на всички общински съветници. Но най-много благодаря на хората, защото за пореден път обединихме усилия и показахме, че Марково е кауза, общност и наш общ дом“, каза развълнувано Терзиева и пожела безаварийно пътуване по новата отсечка.

Ремонтът на километровата отсечка включва полагане на плътна асфалтова настилка, довършване на канализацията и полагане на нов водопровод, изграждане на тротоари.  Монтирано е и осветление – на 39 стоманени стълба са поставени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра. Инвестицията е в размер на близо 1, 8 млн. лева.

Преди ремонта:

На днешното откриване след ремонта: