8-годишно момченце е избягало през прозореца вчера в дома си и е вдигнало на крак хората и полицията в село Цалапица. Детето е било в неизвестност повече от 4 часа и това е изправило на нокти местните. Това става ясно от публикация в една от фейсбук групите на селото.  

За щастие момченцето е намерено живо и здраво.

Родителите го обявяват за издирване чрез фейсбук група. По късно сигнализират на 112 и на кметът Ивайло Данаилов. Това става около 20:00 часа вечерта. Кметът по това време е бил в Пловдив, но в рамките на 15 мин. идва и преглеждат камерите. Установява, че от 16:50 часа момчето е обикаляло централната част на селото по чорапи и блузка, много хора са го видели, но никой не е сигнализирал. При претърсване на района е намерен в 21:00 часа жив и здрав, криещ се в пресечка до кметството.

В търсенето са участвали общо 5 екипа на полиция и жандармерия и над 100 жители на с. Цалапица.

Момченцето е било много изплашено, виждало е суетящите се наоколо хора, но не се е обадило.

„Хора, благодарим Ви! Безкрайно Ви благодарим!

Мони се е загубил в момента, в който се е смрачило, изгубил е представа къде точно се намира, уплашил се е много, както и предполагах и се е бил скрил. Чул е виковете, видял е всички, които са минали оттам, включително жандармерията и полицията, но го е било страх и по неговите думи, е бил вкочанен от студ. Още повече се е уплашил, като е започнало да вали. Накрая страха от тъмното, студеното и дъжда са се оказали по-силни от страха от непознати и е решил да търси помощ“, написа майката, като благодари на хората, полицията и жандармерията.