Директна парична помощ от по 11 000 лева ще получат 18 домакинства от наводнените карловски села Богдан Каравелово и Слатина, чиито имоти са най-тежко пострадали според направените от Местния оперативен щаб оглед и оценка на щетите.  За това информираха от общината. Избраните семейства са живели в къщи, които са съсипани от бедствието.  15 от подкрепените домакинства живеят в с. Богдан, 2 – в с. Каравелово и 1 - в с. Слатина.

Средствата са събрани в кампанията "Помагаме", която ще подкрепи  66 души от най-силно засегнатите при наводнението в Карловско.  Тя беше реализирана от фондация „Работилница за граждански инициативи“ заедно с Националната асоциация на доброволците в Република България, фондация BCause – в помощ на благотворителността и Български дарителски форум. За 3 месеца бяха набрани 199 000 лева. 

Още през септември бяха закупени и предоставени училищни помагала на стойност близо 3000 лв., в т.ч. учебници, сборници, раници, тетрадки и др., на домакинствата с деца в училищна възраст.

Организаторите на кампанията са се срещнали с пострадалите и са се запознали на място с проблемите им.