Tеатрална трупа "Заедно в театъра" към ОУ "Васил Левски" Пловдив отправи своя коледен поздрав към родителите и всички гости в залата на театър "Хенд".

Ученици от трети, пети и седми клас изиграха "Коледна песен" от Чарлз Дикенс. Постановката е реализирана под ръководството на преподаватели от училището по български език и литература и английски език, както и от ръководителят на музикално студио "Детски свят". Участниците в тази инициатива събраха средства за нуждаещи се деца.

Впечатление на всички направи ролята на Скрудж, изиграна от Мирослав Вълчев – ученик от 7г клас, както и от играта на останалите участници.

Гост на представлението беше методист по английски език към ПУ "Паисий Хилендарски", която оцени представлението и уменията на учениците в изиграването на пиесата на английски език. Доказателство за това бяха и аплодисментите и изправената на крака публика.

Дикенс е тясно свързан с Възрожденската история на България, защото английският писател е първият западен журналист, писал пътепис за Бургас, където е живял две години. Друг интересен факт от биографията на английския писател е фактът, че той е първият редактор на вестник "Дейли нюз" – вестникът, отразяващ османските зверства при потушаването на Априлското въстание. 

„Нека вълшебства на Коледа не спират!“, си пожелават участниците и организаторите на събитието.