Полицията в Пловдив трети ден издирва кой е стрелял по трите автобуса от градския транспорт. По чудо при случилото се няма пострадали. Шофьори обаче се оплакаха от системни атаки срещу превозните средства, което крие риск за пътниците.

Костадин Янков е шофьорът на един от трите обстрелвани автобуса. Според него чист късмет е, че под строшения прозорец, е нямало стоящи пътници.

„Агресия е това. Някой, който не мисли какво прави. Тук се возят майки с деца, възрастни хора. Ако бяха неговите родители, щеше да ги гръмне. Това е някой, който няма мозък в главата“, разказва Костадин.

От нападения се оплакват и негови колеги.

„От горе от блока яйца хвърлят, яйца, не мога да измия автобуса, защо ние трябва да сме все потърпевши от тази ситуация“, казва шофьор по линия №20.

„Ние сме все едно във война. Чупат прозорци, врати. С каквото искат с това ни замерват. Все едно не сме в град, а живеем в джунгла някъде“., споделя негов колега по линия №37.

Записите от охранителните камери са свалени, разпитват се и свидетели.  

„Вариантът е да се направи бус лента да се движим и да се наблюдават с камери. Както на всяко кръстовище гледат кой е минал за червено, така да гледат и как се движат автобусите.“, казва Костадин Янков.

Автобусите не са застраховани и смяната на стъклата ще бъде за сметка на превозвачите.