Кубрат Пулев пристигна в Пловдив за срещата си с клуб "Полемика“ към Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика. Спортистът бе посрещнат от десетки студенти с голям интерес, които имат възможност да му задават лични житейски въпроси по време на дискусията.

„Всичко, което съм постигнал до тук е плод на много труд и упоритост. Както се казва, всеки може да бъде политик, но не всеки може да бъде боксьор. Не е лесно , ако човек се поддаде на емоциите. Давам си сметка, че всеки един от нас има тежки моменти в живота и си казва „това е края“. Именно интелекта трябва да ни вади от тези ситуации, като си напомняме, че трудни моменти има, но не трябва да се отдаваме на емоциите. Това се отразява и на здравето. Важна ни е вярата и да оставаме верни на себе си“, заяви Кобрата на въпроса кой е бил най-тежкият момент в кариерата му.

Кубрат Пулев добави, че ако някой ден истински види смисъл в това да влезе в политиката – ще го направи. 

Той напомни, че пола няма значение. Това, по което трябва да работим и го има при всички е нашият дух, върху който трябва да се фокусираме.

„както се веселите и сте на парти, ката може да дойде и много труден момент. Не се огъвайте и не падайте духом“, посъветва Пулев студентите.

Той сподели, че може би най-тежките дни е имал по време на контузии, но не е изпадал в отчаяние.

Кобрата сподели на студентите, че не е мечтаел да става боксьор. Това е било блян на неговият покоен баща, който е родом от Пловдив.

Пулев сподели, че е израснал в бедно семейство:

„Не бих казал мизерия, но живеехме бедно. След като влезнах в националния отбор, изпълних мечтата си. Никога не съм мислел за пари. Знаех, че това е правилния път. В онези години хората си носеха хубавите маратонки, караха скъпи коли. Но ние тренирахме. Разбираш накрая, че всяко нещо има своята цена“.

Той разгърна темата за връзката с брат си Тервел.

„С брат ми не правя компромис. Ние сме научени да живеем така от нашия баща. Подготвяше ни , че един ден ще се оженим, ще имаме жени, ще се опитат да ви скарат. Викахме си „абе какви глупости ни говори“, но когато това става реалност – бяхме готови".

„Много пъти съм бягал, за да не го бия“, смее се Пулев. „Вижте колко странно – да бягам аз, за да не го бия него“.

Според Ръкавицата най-важното качество, което един спортист трябва да притежава е интелекта. В този ред на мисли той намеси и залитанията на българина към „хейта“, като добави, че по това разбираме какъв е интелекта ни.

На въпроса кой е бил най-тежкия му мач Кобрата не отговори конкретно:

„Българският професионален бокс не е развит добре. Когато съм се изправял срещу големи боксьори съм чувствал сякаш проправям тази пътека. С моя интелект и средата тук е много трудно. Фюри и Джошуа са световни шампиони, те са готови за това. Там боксът е на висота, има уважение“.

Пулев обаче спомена, че това никога не е било причина той да пожелае да живее и да се бие за чужбина за постоянно.

„Всеки път , когато се качвах на самолета за Германия, изпадах в депресия. Баща ми разказваше защо ме е кръстил Кубрат. Знаете ли, карали са ме да си сменя името, за да ме звучи по-приемливо за чужденците. И за секунда не съм си го помислял, не мога“, поясни Кобрата.

Кобрата сподели за разликата, която открива между бокса и футбола.

„Докато във футбола, ако те бутнат и падаш, в професионалния бокс не трябва да показваш какво ти е . Бил съм се в състояние, в което с лявото око виждам само силуети, а дясното ми око е пълно с кръв. Но ако го покажеш на съдията – рискуваш мача да приключи. Покажеш ли го на противника – той ще надуши тази слабост и ще те нокаутира. Събираш сили и се биеш. Ето това е мъжество“.

Очаквайте подробности!