На 15 декември в Националния дворец на децата се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от МОН и НДД. Във втора възрастова група бяха присъдени награди на трима ученици от ОУ „Стоян Михайловски“. Шестокласниците са възпитаници на г-жа Горица Петрова, старши учител по български език и литература. Надпреварата в раздел „Литературно творчество“ бе на тема „Коледа е, стават чудеса“.

Павлета Павлова е отличена с втора награда за поезия, а Вилина Дачева – с втора награда за проза. Елена Пенкова получи поощрителна награда за поезия. Класацията на участниците в конкурса бе извършена от жури с председател Румяна Пашалийска – литератор, уредник на Дома музей „Ангел Каралийчев“, Ученичките са единствените участници от Пловдив и областта, носители на литературна награда във втора възрастова група. Целта на проявата е да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да поощрява творчеството и любовта към изкуството.

Конкурсът е с утвърдени традиции и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците и през учебната 2023/2024 година.