Жената, трупала отпадъци и вещи в изоставен жилищен комплекс в Кючук Париж, е била поета от социалните в Пловдив. Както медията ни съобщи, призрачните сгради на ул. „Перуника“ в „Южен“ от години са свърталище на хора със скитнически начин на живот и това създава сериозен дискомфорт на живеещите в съседство. Периметърът тъне в мизерия, а неколкократните оплаквания на гражданите доскоро не водеха до ефективен резултат. След пожар, изпепелил една от постройките, контингента престанал да се навърта.

Welcome to hell: Необитаем комплекс от години тормози жители на КючукаКметството е заставило инвеститора да обезопаси постройките

Останал обаче проблемът с купищата боклуци, събирани и сортирани по форми и цветове от жената. Всичко това правела поради разтройство на здравето, придружено с обсесивно състояние познато като Синдром на Плюкин. По инициатива на районното кметство на „Южен“ тя е била издирена и нейната самоличност била установена.

При съвместна акция със специалисти от Агенцията за социално подпомагане и полицията, жената е била отведена и настанена в клиника за лечение на психичното здраве. Там тя ще получи необходимите грижи за лечение на заболяването, с което е диагностицирана, съобщава за TrafficNews кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев.

Припомняме, че преди седмици бе издадено и предписание на инвеститора, строил сградата, който разполага с още малко време, за да обезопаси пространството и да ограничи достъпа до него. В противен случай подлежи на санкция.

 

Очаквайте подробности!

 

Водеща снимка: Google Maps