Фамилията на Ашим Асан прибра бутиковата си покъщнина, която бе изнесена от незаконния им палат, докато траеше разрушаването му. Бароковите мебели са били оставени за съхранение в складова борса „Ритон“, научи TrafficNews.

Припомняме, че събарянето на къщата в пловдивския квартал „Аджисан махала“ се случи малко преди коледните празници. По твърдение на собствениците – докато те са били в Германия. Заради отсъствието им, комисия, назначена от кмета на район „Централен“, описа наличното движимо имущество. На него са били направени и снимки, за да бъдат приложени като доказателство, че няма да бъдат повредени или изгубени в процеса.

Медията ни научи, че складът е бил нает в края на декември. Тогава в него са били внесени мебели, електроника, лични вещи и прочее. Оттогава складът е стоял заключен и с пусната ролетна щора.

Днес, под наблюдение на Общинска полиция, представители на Община Пловдив и фамилия Асан, имането бе изнесено от халето. То бе щателно огледано и тествано, за да проверят собствениците дали има нанесени щети. 

Изготвен е приемно-предавателен протокол. Към момента още се извършват дейности по разрушаване на незаконната постройка. Имаше проблеми със собствениците на имота, но законът е стриктно спазен. Пред ЗУТ всички са равни“, заяви за TrafficNews кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, издал заповедта за събаряне на палата.

Припомняме, че личността му бе многократно споменавана от Ашим Асан във видеа, публикувани вът фейсбук профила му. По време на бутането на къщата пусна живо включване, където отправи обиди към кмета и обвърза разрушаването на имота с политически акт.

Започнаха да събарят палата на Ашим АсанРайон Централен е спечелил всички дела, че къщата е незаконна

Припомняме, че дотук се стигна след дълга съдебна сага, в която „Централен“ успя да защити позицията си, че постройката на ул. „Бургас“ е незаконна. Делото бе поето от Върховния административен съд и дори се разгледа от магистратите в Страсбург. Всички инстанции потвърдиха, че къщата няма легитимни строителни книжа и следва да бъде съборена.

Разрушаването трябваше да се случи още през май, но тогава фамилията на Ашим Асан направи жива верига, за да спре тежката техника. Към днешна дата имотът е полуразрушен, а на терен работата продължава, докато къщата не бъде сравнена със земята.

Районният кмет уточни, че средствата, отделени от Община Пловдив за дейностите, ще трябва да бъдат възстановени от фамилията Асан.

Тръгнаха да бутат незаконната къща на Ашим Асан в Аджинсана, родата му спря багеритеОт фамилията заявяват, че срещу тях има политически натиск