Децата от детска градина "Дружба" в Пловдив организираха благотворителен коледен базар. Със събраните средства са били закупени медикаменти и играчки за клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

„Днес е от онези дни, в които нещо застава на гърлото и не успяват много думи да излязар от устата ти без трепет в гласа... ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички вас! На тези, които изработиха декорации, а после изкупиха всичко по щандовете на базара, на тези, които дори с болни дечица бяха решени, че ще участват в каузата и дойдоха. Благодаря за това, че сте винаги зад гърба ни и давате пример на децата си да не спират да следват доброто“, сподели Теодора Копанова, учител в детската градина.

След приключването на базара в кутията, поставена в детска градина „Дружба“, е имало сума от 2205лв., а в тази на сградата на ул. „Пепелаша“ 1475лв., т.е. общо 3680лв.

С тях са били закупени индивидуално избрани играчки за всяко дете в отделението -1138лв., пълен комплект спално бельо за всяка от стаите - 1210лв., подсигурени са опаковки за подаръците за 53.40лв.. Сумата от 400лв. е отделена за обогатяване на библиотеката в стаята за игри. Остатъкът е 879лв., с които след Нова година ще бъдат платени поръчаните специализирани игли за бебетата и малките деца за вливане на химиотерапия. Децата, които в момента са настанени в клиниката, са на възраст между 7 месеца и 18 години.

„Днес очите им блестяха от щастие и вълнение! С приключването на коледния базар дойде и нашия подарък- доброто да надмине очакванията ти! Да, май доброто е по- голямо, отколкото можем да си представим... Още утре ще бъдат качени всички фактури и касови бележки, освен тази за иглите, които ще пристигнат в средата на следващия месец“, допълва Копанова.