Екипи на "Жандармерията" обасиха района около футболния стадион на "Локомотив". Служителите на реда се грижат за безопасността на движението и недопускане на противообществени прояви при провеждане на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив“ и ПФК „Берое“, която ще започне от  15 ч. днес на едноименния стадион в Пловдив.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив през деня е забранена продажбата на алкохол на територията на  спортната зона.  

Възможно е преди началото на срещата да бъде въведена временна реорганизация на движението по пътната мрежа в района на спортното съоръжение.

Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и избягване на инциденти в целия град.

Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона, а за да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, входовете му ще бъдат отворени от 13.30 ч.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, като при охраната ще се използва и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.