Убиецът на малката Дамла – 28-годишният Мехмед Хасан обжалва 23-годишната си присъда за убийство в Пловдив. Наказанието му е  постановено от Окръжен съд – Кърджали. Мъжът се признава вината си, но твърди, че присъдата е твърде висока.

Мехмед е  признат за виновен в това че, на 17 декември миналата година в Момчилграде убил 7-годишното момиченце. Няколко дни преди това Мехмед открил ключовете за жилището на леля си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна. 30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището.

6 минути малката Дамла е била душена от своя убиецРодителите на момиченцето огласиха съдебната зала с викове „Смърт!“

 

Той обикалял стаите, а след като влязъл в спалнята детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома, а дни по-късно бе арестуван.

Мехмед е осъден да изплати по 150 000 лева обезщетение на родителите на  пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Още разкрития за бруталния убиец на малката Дамла ВИДЕОСлед изчитането на присъдата родителите на момиченцето огласиха съдебната зала с викове Смърт