Гъста мъгла покри Пловдив рано тази сутрин, а градусите паднаха под нулата. Синоптиците прогнозират, че по-късно през деня живакът под тепетата ще достигне до 6 градуса, като са възможни и валежи.

В страната от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд. До края на деня те ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В северозападните райони остават условията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и значително ще се усили.

Максималните температури ще са от 2-3 градуса в северозападните райони и тези с трайна мъгла, до 12-14 градуса на места в Източния Предбалкан и югоизточните райони.

В планините ще духа умерен, по билата и откритите части - силен запад-югозападен вятър и с неготемпературите ще се повишат. Облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части - от дъжд. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 0.



Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания в часовете преди обяд. Вечерта на места ще завали дъжд, предимно слаб. Максималните температури ще са от 8-10 в северните, до 12-14 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето ще е 2 бала.

През нощта срещу четвъртък, със застудяването, на много места в Северна и Западна Българиядъждът ще премине в сняг, предаде Дарик. В четвъртък ще е студено и ветровито. Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат.

В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса.