Служители на магазина в Кючук Париж, който барикадират пространството пред обекта си, за да попречат на деца да играят, аргументираха постъпката си. Пред TrafficNews работник на фирмата „Ортомед Трейдинг“ заяви, че майките изопачават ситуацията, а причината за поставянето на кашони и стълби е съвсем различна.

„Милите дами вчера са си позволили обществено да се изложат. 3 деца караха тротинетки пред нашия офис. Помолихме по-голямото момче да спрат да карат там, защото има процеп между бетонните настилки и ще се пребият. И, да, защото с тези тротинетки - 3 броя деца вдигат шум и ни пречат“, коментира служителят на обекта.

След като детето разказало на майка си за отправената забележка, тя отишла да магазина, за да потърси обяснение, допълва тя.

„След 2 минути пристигна цяла ударна бригада. ОК, несъобразителни хора колкото искаш, няма проблем. Обаче 4 минути по-късно 2-годишното момиченце падна, спъна се с тротинетката на въпросния процеп. Плака около 3 минути, докато с колежката ми го вдигнахме, събрахме му хвръкналите джапанки и тротинетката и отидохме при майка му от другата страна. Попитахме я, не я ли притеснява, че е опасно и че детето и е паднало. Тя обаче държеше на това там да си играят.

Служителката разяснява, че започнала размяна на реплики, в които майките си позволили особена грубост. Според работника именно това е причината децата да са стресирани.

„Разбира се, тя и другата майка, набутаха децата пак да идват и аз извадих стълбата от офиса и 2 кашона, за да ги сложа върху процепа. И аз имам деца и не бих ги настървявала да карат там тротинетки и да дразнят хората вътре. По-безсмислен пример не знам дали можеш да предадеш“, допълва служителят в магазина.