Президентът Румен Радев и служебният социален министър Гълъб Донен пристигнаха в Пловдив, за да открият Европейския форум за социално предприемачество.

Директорът на Панаира Иван Соколов пожела успех и ползотворна работа във форума, като анонсира, че тази година той ще се провежда онлайн.

„Често говорим за устойчиво развитие, за свещеното право на труд, за справедливост и солидарност - това са понятия, без които не можем да имаме достойно бъдеще. Тук присъстват хора, които изпълват със съдържание тези понятия“, заяви президентът и добави:

„Социалното предприемачество дава възможност за трудова заетост и създава условия за намаляване на социалните неравенства. Неравенствата между най-бедни и най-богати растат, вече сме на първо място в Европа. Трябва да се фокусираме във важни политики в пенсионната и социалната сфера".

Радев благодари на представителите на бизнеса и местната власт, които са осъзнали, че социално ангажирана икономика помага за намаляването на дисбалансите. Той пожела конструктивен диалог.

Припомняме, че предстои държавният глава да говори по актуални теми пред медиите едва към 13 часа.

Очаквайте подробности!