Приоритизиране на важните проекти за Пловдивска област очертаха депутатите от 16 и 17 МИР с областния управител на Пловдив област Йордан Иванов. 

Двата проекта, които са били основна тема на разговор, е за Околовръстното шосе на Пловдив, както и този за докарване на планинска вода от каскада "Въча". Това, което са постигнали като съгласие, е завършването изцяло на Околовръстното шосе - Югоизточен обход и удвояването му, да се случи в рамките на управленския мандат. 

Според Йордан Иванов и народните представители не е нормално околовръстен път, който обслужва 700 000 души, да бъде с едно платно и в този му вид. Депутатите и губернаторът са стигнали до консенсус Тошко Йорданов от ИТН да бъде основният двигател за реализацията на това намерение. Причината е, че регионалното министерство е именно от квотата на Има такъв народ.

Йорданов заяви, че ще инициира среща с Гроздан Караджов и АПИ, за да получи пълната информация относно статуса на отделните поръчки и проекти за Околовръстното шосе. 

Както TrafficNews писа, двата основни проблема са свързани с двете поръчки - едната за строителството на Югоизточния обход, а другата за проектирането на трасето от Пазарджишко шосе до Асеносвградско шосе. При първата поръчка офертите на фирмите изтичат на 22 март и не се знае дали процедурата ще продължи. При другата от 7 месеца има избран изпълнител, но така и не се сключва договор за нея. 

Йорданов каза, че ще събере цялата необходима информация и ще я представи пред пловдивската общественост, но му трябва технологично време. Защо тези неща не са се случили през последните 2 години той не може да коментира, тъй като са били по времето на други правителства. Депутатът от ИТН обаче заяви, че ще натиска и лобира тези проекти да се реализират час по-скоро. 

Очаквайте подробности!