Аптечка, библиотечка и спално помещение се появиха в тревните площи на Данов хълм, видя TrafficNews. Вероятно бездомник е припознал тепето в центъра на Пловдив като свой временен подслон, където е разпръснал десетки свои вещи. Направил е и малък катун, под който да се предпазва от метеорологичните условия. Сред всичката тази бъркотия проблясва романът на Лев Толстой „Ана Каренина“.

Алеите около Часовниковата кула пък пазят следи от няколко поредни пира. След „мероприятията от частен характер“ са останали кутии от храна, бутилки от изпити алкохолни напитки, цигарени кутии.

„Сахат тепе пак заприлича на бунище“, коментира читател, изпратил снимки до медията ни.

TrafficNews препрати сигнала към ОП „Чистота“, откъдето заявиха, че ще бъде извършена проверка на място. „Ще вземем отношение по случая“, коментираха от предприятието.

Това е поредният път, в който тепето и зелените му площи биват употребявани недобросъвестно от пловдивчани. Всъщност Данов хълм традиционно е жертва на вандализма и ниската култура на определен контингент от обществото, които проявяват явно неуважение към природната забележителност. Пример е времето, в което изложбата на новата алея в памет на големия български джазмен Милчо Левиев, издържа преди да бъде увредена. Не повече от месец!

Общинските предприятия „Градини и паркове” и „Чистота” реагираха на сигнала на TrafficNews.bg и извършиха извънредно почистване на замърсения участък на Дановия хълм.

Оттам апелират гражданите да проявят съвестно отношение и да не замърсяват алеите и парковите пространства на града.

Снимки след почистването:

 Повече по темата вижте тук:

С „уважение” към българските творци: Шофьори зарязаха колите си на алеята „Милчо Левиев”В случай на инцидент или пожар те въпрепятстват преминаването

Вандали увредиха изложбата на "Милчо Левиев” на Сахат тепеСлед малко повече от месец от поставянето й

16-годишен вандал е заловен от полицията, обезобразил фасада в центъра с графитиРаботата по случая продължава с инспектор от Детска педагогическа стая