Община Пловдив наказа с глоба от 5000лв. култовия бар Найлона в Пловдив. Зам.-кметът по „Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев е издал наказателно постановление, затова че заведението в Капана обслужва клиенти при неуредена документация.

Всичко започнало с полицейска проверка, осъществена в края на юли 2022г.. Същата била извършена час и половина след полунощ, когато служители на 4 РУ установили вътре трима души – клиенти. Звучала и силна музика.

Проблем за собственика на заведението Петър Порязов, по-познат като Вожда, се оказала липсата на разрешително за удължено работно време. Той представил пред проверяващите талон, с който се опитал да докаже, че е внесъл заявление в деловодството на Район „Централен“ за стартиране на подобна процедура. Към момента на проверката обаче тя още не била финализирана, и по тази причина полицаите му издали акт за нарушаване на обществения ред в Пловдив.

По-късно зам.-кметът по „Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев постановил глоба от 5000лв., добавяйки обстоятелството, че кафе-клуб “Найлона” се помещава в сграда, която е предназначена изцяло за търговска дейност.

Вожда атакувал санкцията пред Административен съд. В мотивите си посочил единствено, че актът е неправилен и незаконосъобразен и като такъв иска неговата отмяна. Липса обаче обосновка.

Магистратите разглеждали жалбата му, но я определили като неоснователна и я отхвърлили. Тяхното решение не подлежи на обжалване. Освен глобата от 5 000лв. Вожда ще трябва да заплати на Община Пловдив и 80лв. за съдебни разноски.