30 милиона инвестиции, 30 нови работни места, износ в 30 страни.Така изглежда в едно изречение новата фабрика за ядливи чаши, която бе открита днес в индустриална зона „Тракия“ . Пловдивската компания "Cupffee" с едноименните си биоразградими съдове е инвеститор на проекта, а стартът бе даден от министърът на икономиката Даниела Везиева и кметът Здравко Димитров. 

Вафлените чаши се правят от зърнени култури, които се изпичат по специална технология. Чашката запазва хрупкавостта си поне 40 минути, като е гарантирано, че течността /топла или студена/ не деформира по никакъв начин съдинката. Не променя и вкуса на кафето. 

Предстои разширяване на производството, разполагащо се към момента върху площ от 3600 кв. км. 

Това е първата фабрика в Европа за биоразградими чаши от вафлени кори. 

В предприятието вече работят 30 души на 3 машини, изработени по идея на изпълнителния директор Мирослав Запрянов.  Те правят по 2,5 милиона ядливи чашки на месец. Амбициите на компанията, която е част от т.нар. "Зелена революция", са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Cupffee са пълнозърнести, диетични и щадящи околната среда. Чашите се продават на 30 пазара извън страната. Зад идеята на Мирослав Запрянов финансово са застанали “два бизнес ангела – Саша Безуханова и създателят на "Телерик" - Светослав Иванов.”

По време на откриването кметът Здравко Димитров се пошегува , че вече трябва да се казва  “Да изядем по едно кафе”.