Ученикът от Пловдив, който беше заснет да се гаври със свой учител, ще бъде преместен в друго училище.

Решението е било взето преди случаят да придобие обществена популярност, а това не е било първото му провинение, информираха от ръководството на СУ „Паисий Хилендарски”.

„Тази изява ние определяме като начин на изразяване на силна емоция, превъзбуда, дори радост. Случвали са се и други подобни прояви, с други учители – по време на междучасие. С това момче ние сме работили ежедневно, за да тушираме тази изява не неговите емоции”, каза зам.-директорът на СУ „Паисий Хилендарски” Мариана Джонгалова.

Проговори учителката, заплашвана от свой ученик: Мислеше, че ще има двойкаМомчето било много емоционално

По думите на ръководството, поведението на ученика не е агресивно. Според тях момчето има здравословни проблеми.

Директорът на училището Илия Къртев добави, че действията на ученика са уронили престижа на учебното заведение, затова е и взето решение той да бъде преместен.

„Има подобрение в поведението му, но времето, за което беше при нас беше малко. Повече бяха негативните прояви от негова страна, отколкото положителните. Майката е съгласна, подписала е всички необходими документи”, допълни Къртев и заяви, че за момчето ще бъде подходяща индивидуалната форма на обучение.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, за случката се разбра, след като клипове от екшъна започнаха да циркулират в социалните мрежи. На тях се вижда как момче на видима възраст около 16 години проявява агресия спрямо преподавателката си и задига дневника.

Ученикът принуждава учителката да му пише тройка вместо двойка, след което удря с пръчка личния й телефон, а накрая грабва дневника на класа и си тръгва. На първия клип момчето започва да прегръща учителката и вероятно в знак на еуфория от получена оценка да я тресе. Секунди след това младежът се отправя към вратата на класната стая и я затваря, а после събаря съвсем нарочно предмети, поставени върху гардероба.

Бруталната сцена се разиграва в средно училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив и е заснета от съученици на развилнялия се тийнейджър. Той е получил двойка заради това, че не е изпълнил изискванията на учителя си. Това от своя страна е провокирало агресивното поведение в клас.

Вижте повече във видеото на TrafficNews