Препълнени кофи за смет, а около тях кашони и отпадъци. Това показват снимки, които са заснети в квартал "Кючук Париж" в Пловдив. За случая алармира пловдивчанка, която не крие негодуванието си. Тя споделя, че казаните били в района на Оазис 3". Снежинка припомня и за пътната инфраструктура в пловдивския квартал, пише GlasNews.

"Така живеем  - в препълнени контейнери и невероятна воня, в "Кючука"! "Оазис 3"! Разкопани и недовършени улици, хаос, прахоляк и тотална кочина!", пише Снежинка Й. 

Тя споделя гледката в една от групите на Пловдив във Facebook, а видяното не оставя равнодушни. Много хора са съгласни, че препълнените казани не са приятна гледка. Някои винят за ситуацията организацията в извозването на сметта, но за други отговорност имат и гражданите, които почистват домовете си, но не желаят да си платят за индивидуално сметоизвозване.

Вижте някои от мненията на местните:

"Това, което е навън, същото е в душите ни! Мръсотия, отвращение и неприязън към всяко и всеки. И все друг ни е виновен! Хора, накъде отиваме, ще се погубим сами!", пише Иванка П.

"Винаги можете живущите да се организирате и да си заплатите допълнително сметосъбиране. При ваше желание може и 3 пъти дневно да се събират контейнерите. Ако си мислите, че 300 човека като дадат по 200 левва на година данъци са достатъчни за качествено сметосъбиране за хиляда живущи, сте се объркали", смята Ангел Б.

"Как да не е препълнено, като някой си е разчиствал изба, склад, магазин  - без да си извика контейнер! В случая вината е на някой скръндзав индивид", смята Валентин Т.

"Важното е, че кочината е пълна! С боклук или с квартирантите на кочината - вие си изберете!", отбелязва Димитър А.

"Отказах се вече. Какви ли не сигнали съм пускал до Общината (последно за дупките срещу другите контейнери) и без отговор от тяхна страна," разказва Цветелин Т.

 "Добре дошли в гетото", констатира друг.

Снимки: Снежинка Й.