Кошмарният трафик на бул. „Санкт Петербург“ продължава и към този час, въпреки че е извън "час пик". В следобедните часове той леко се успокои, а сериозни тапи спряха временно да се образуват. Това стана след като усложнената обстановка наложи реорганизация на движението и намеса на регулировчици.

Патрули на полицията бяха позиционирани да следят за безпрепятственото движение на автомобилите, които дори и извън диапазона на час пик са много.

В момента южното платно на булевард „Санкт Петербург“ откъм парк Лаута се използва еднопосочно, в посока Тракия. Северното платно в участъка остава изцяло затворено за ремонтни дейности. През деня там се реализираше подмяна на асфалтовата и тротоарната настилка. По тази причина движението там е замразено - от кръговото с бул. "Освобождение" до ул. "Богомил". Действащата северна част на булеварда в посока кръстовището в бул. „Източен“ се използва, но движението е слабо. Трафикът в посока Централна градска ще се осъществява през Цариградско шосе, или през "Менделеев". 

Припомняме, че днес и вчера трафикът в района беше повече от затруднен, а колони от автомобили чакаха без да помръднат с часове. Сериозно задръстване имаше и пред търговския център Plovdiv Plaza и големите магазини в карето. В следобедните часове натоварване там почти нямаше, а колите се придвижваха абсолютно спокойно. Към този час обаче отново има струпване на коли, сигнализират читатели на TrafficNews. 

Причината за кошмарното движение обаче е не само работата по бул. „Санкт Петербург“. Едновременният старт на няколко ремонта в квартал „Гладно поле” е в основата на абсолютния хаос, предизвикан в район „Източен“. Тава стана, след като трите фирми, спечелили процедурите по „Региони в растеж” за квартала, стартираха по едно и също време своите проекти. Те са на обща стойност от над 11 млн. лева, като включват тежки дейности по смяна на ВиК, пътни легла, настилки и други.

Коледното пазаруване започна: Огромни блокади в района на Метро заради ремонтите в районаКилометричните опашки предизвикват вълна от недоволство

Така вместо да има поетапни дейности и организация, която да вземе предвид битието в квартала, всички проекти се извършват  едновременно. 

В това число ремонтите по бул. „Санкт Петербург”, „Лев Толстой”, ул. „Тодор Гатев” и продължението на ул. „Богомил”.  От ДЗЗД "Градска среда"  пък коментираха, че обновеният участък може да бъде отворен за движение най-скоро на 18 декември.

 

Прави впечатление обаче, че в някои от разбитите улици липсват работници, а тежките машини стоят неподвижно. Ул. „Генерал Радко Димитриев“ е напълно разбита, същото важи и за „Богомил“, където се очаква извършването на реконструкции и озеленяване. На ул. „Лев Толстой“ ремонтът, който започна в края на септември, все още продължава. Припомняме, че продължителността на разширяването и реконструкцията на настилакта трябва да продължи не повече то 120 календарни дни. Към днешна дата са изминали точно 81 дни от стартирането на проекта.

Така например в участъка на кръстовището на улиците „Богомил“ и „Лев Толстой“ за извършването на труд напомнят само изхвърлената камара от строителни отпадъци.

Трябва да се отбележи, че освен абсурден трафик, на практика приключения има за пешеходците.

Пловдивчанка: Кварталът ни е напълно блокиран, заради абсурдните ремонти около Гладно ПолеЗадръстванията продължават вече трети месец

Припомняме, че кметът на район „Източен” Иван Стоянов заяви пред TrafficNews, че Голяма община не са съгласували с тях линейния график за дейностите, както и организацията на КАТ. Предложението му до тях за сформиране на комисия, в която да участват зам.-кмета строителството, главния инженер и още един експерт, пък така и не било уважено.

Заради хаоса в „Източен” – променят организацията на движението по бул. "Санкт Петербург"Кметът на района Иван Стоянов заяви, че от Голяма община не са съгласували с тях графика за дейностите

Вижте галерия, която показва на какъв етап са ремонтите дейност в района: 

Снимки от ремонта по ул. "Генерал Радко Димитриев":

Ремнотът на ул "Богомил":

Улица "Лев Толстой":

Ремонтни дейности по булевард "Санкт Петербург" и трафикът, който те предизвикаха: