Коледното пазаруване започна, а това предизвика пълна блокада на улиците в близост до шопинг зоната - Mall Plaza и другите големи търговски центрове в карето. Водачите чакат повече от час да се придвижат, сигнализира читател на TrafficNews.

„Колите буквално пъплят и стоят повече от час в задръстването, клаксони и "благословии" хвърчат отвсякъде, всеки преминава както намери за добре, за да излезе от безумното задръстване”, разказа нашият читател.

Причината за възникването на толкова сериозни задръствания са ремонтните дейности на две от входно-изходните артерии на шопинг зоната, а именно бул. „Санкт Петербург” и инфраструктурата на Главно Поле.

Явно хората са решили да се приготвят предварително за коледните празници, до които остават по-малко от две седмици. А поради ремонтите в района, единствената възможност за вход и изход към пространството за пазаруване е откъм бул. „Освобождение”. 

В магазините пък не е толкова натоварено, защото се изисква зелен сертификат, а не всеки разполага с такъв. Припомняме, че има  изнесени пунктове с каси пред магазините, от които хората си поръчват стока отвън. 

Километрично задръстване има и на бул. "Санкт Петербург". Служителите от поделенията на ул. "Радко Димитриев" не могат да излязат с автомобилите си от казармите, проблем с излизането от паркинга имат и клиентите на мола.

Картината ще остане същата и през следващата седмица. Собствениците на магазини са възмутени, тъй като организацията на движение затруднява изключително клиентите им, а заради ограниченията и противоепидемичните мерки, оборотите са далеч от нормалните.