Във връзка с усложнената обстановка с трафика по бул. "Санкт Петербург", причинена от ремонта на северното платно,  се променя организацията за движение, съобщиха от Община Пловдив.

Това се случва след старта на ремонтите в квартал „Гладно поле” и хаосът, който бе предизвикан в район.

Така южното платно, откъм парк Лаута, ще бъде само еднопосочно, а не както досега в двете посоки. Колите ще се движат единствено в посока от Центъра към Тракия. Северното платно в участъка от бул. "Освобождение" до ул. "Богомил" остава изцяло затворено за ремонт и подмяна на асфалтовата и тротоарната настилка.

Според изпълнителя на ремонтните дейности ДЗЗД "Градска среда" обновеният участък може да бъде отворен за движение най-скоро на 18 декември, така че да се осигури спокойно преминаване покрай големите търговски обекти във връзка с предстоящите коледни празници.

В момента полиция регулира движението и безпрепятственото преминаване покрай кръговото кръстовище на бул. "Санкт Петербург" и "Освобождение". Движението по посока Централна градска част ще се осъществява само по бул. "Освобождение".

Кметът на район „Източен” Иван Стоянов заяви, че редица граждани изразяват недоволството си на дежурните телефони на кметството.

„За съжаление, ние не знаем какви са линйените графици, както и организацията на КАТ. Когато се сформира комисията към Голяма община, предложих трима служители на района, да влязат в нея – един измежду зам.-кмета строителството, главния инженер и още един експерт. Ръководителят на проекта обаче така и не взе предвид нашето предложение.  В същото време от Община Пловдив препращат сигналите към район „Източен”, но в случая ние имаме същата информация, каквато и гражданите. От самото начало настоявахме да има етапност на дейностите и да се разделят времево, а не всички ремонти да започнат по едно и също време”, каза кметът на район „Източен”.