Началникът на ГПКК "Калотина" е бил арестуван при съвместна акция на Специализираната прокуратура, Вътрешна сигурност и Антикорупционната комисия. Редом с него са арестувано още около 30 души или цялата митническа смяна, граничари, но и някои които не са били на работа в този ден. 

Все още няма информация каква е била следствената информация, по която е извършена операцията, но при всички положения става дума за корупция. Това бе потвърдено и от главния прокурор Иван Гешев. 

 "Сред задържаните е началникът на митническия пункт", поясни Гешев и допълни "работим на високи обороти във всякакви направления. Без значение за какви хора става дума, някои от тях най-богатите". 

По време на акцията ГКПП Калотина бе затворен. От "Гранична полиция" се извиниха за неудобството, но обясниха че няма начин да се извърши реализацията в противен случай

. На пункта се провежда мащабна акция на МВР и прокуратурата, при която има задържани митнически и гранични служители. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман.