Причината за смъртта на 37-годишния Ерол Мехмед, който загина в катастрофа в района на КЦМ в петък през нощта, е прегазване, научи TrafficNews. Първоначално се предполагаше, че асеновградчанинът е паднал от мотора, тъй като е карал на задна гума и това е причинило смъртта му.

При аутопсията обаче става ясно, че мотористът е бил прегазен. Разследването е установило, че Ерол действително е правил каскадьорски изпълнения на задна гума по пътя Пловдив - Асеновград в района на КЦМ.  Той е загубил равновесие и е паднал. Зад него обаче е имало микробус, който не е спазил необходимото дистанция.

Водачът не успял да реагира навреме и превозното средство минало през тялото на асеновградчанина. Това всъщност е и причината за смъртта на Ерол Мехмед.

Водачът на микробуса не е спрял,  а е продължил в посока Асеновград. Той не е съобщил за инцидента и се е укрил, но самоличността му бързо е установена  от полицията  в Пловдив.

Снощи шофьорът е задържан, а утре Окръжна прокуратура ще прецени каква мярка за неотклонение да му бъде наложена.

Припомняме, че инцидентът стана малко преди полунощ, докато мъжът се движел в група с приятелите си. Останалите мотористи не разбрали какво се е случило докато не установили, че Ерол го няма.

Десетки приятели споделиха скръбта си от загубата на Ерол в социалните мрежи. В спомените им той остава добър и отзивчив приятел, а някои отказват да повярват на новината за кончината му. 

Пред наш репортер близки на моториста го описаха като внимателен шофьор, който се стараел да избягва рискови ситуации.

Ерол от Асеновград е загиналият при жестоката катастрофа снощиПриятелите на моториста са потресени от загубата му, описват го като внимателен шофьор