"Стефан нямаше никакви причини да слага край на живота си. Нито беше в депресия, нито изживяваше някакви драми. Не се е оплаквал и от някакви здравословни проблеми. Негов приятел се е чул с него по телефона малко преди смъртта му сутринта на 16 юлил. Стефан е звучал много добре и обяснил, че отива към Дружба". Това разказа пред TrafficNews  близък приятел на 31-годишния мъж, който участваше в днешния протест пред Осмо Районно управление на полицията в столичния квартал "Дружба".

Роднините на Стефан Трифонов продължават да настояват за обстоятелствено разследване за смъртта на младежа, намерен под железопътния мост над река Искър, близо до квартал Абдовица. 

Според тях случаят е претупан и се търси най-удобната версия, за да не се проверят всички подробности и неясноти, които будят съмнение. 

Близките припомнят как в началото служителите на 8 РУ са побързали да съобщят на медиите и на брата на починалия, че Стефан се е самоубил, скачайки от моста в квартала.

След първия протест на жителите пред полицейското управление в Дружба вчера, служителите на реда промениха версията. Според разследващите Стефан не е скочил, а е издъхнал от масивен инфаркт. Той изобщо не бил падал от моста, а понеже се почувствал зле, се събул и отишъл под него да се наплиска с вода. Малко по-късно и издъхнал. 

"Как тогава да си обясним синините по лицето му, има и други следи от удари", недоволстват близките на Трифонов. Те са категорични, че докато не получат смислено и аргументирано обяснение от полицията, няма да престанат с протестите.

Предната вечер преди Стефан да бъде намерен мъртъв имало сериозен конфликт между роми и българи в квартала. Подозренията са, че това може да има общо със случая. Подозренията се засилват и от липсата на джобните пари, които младежът носел в себе си. 

Роднините на Трифонов настояват полицията да прегледа всички записи от камери в района и да не спира да работи по случая, докато не намери истинската причина за мистериозната смърт.

Какво още казаха протестиращите близки и роднини на Стефан вижте във видеото:

Нова версия за смъртта на Стефан от Абдовица не спря протеститеСега полицията твърди, че 31-годишният мъж е починал от инфаркт, близките са убедени, че е удрян